Kryddkokta rotfrukter

Kryddkokta rotfrukter
Foto: TV4

Till den här rätten kan du använda vilka du vill av höstens alla läckra, mjälla rotfrukter. Morot, palsternacka och rotselleri kan du få tag i överallt. Kålrot och rova kanske du behöver gå till torget eller saluhallen för att hitta.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 l grovt tärnade rotfrukter
  • 1 lagerblad
  • 1 bit hel kanel
  • 1 bit pomeransskal
  • 1 stjärnanis
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala alla rotfrukter och skär dem i jämnstora bitar. Lägg dem i en rymlig kastrull tillsammans med kryddorna.
  2. Slå på vatten så att det täcker och koka upp.
  3. Sänk sedan värmen, lägg på lock och låt rotfrukterna koka i 10-15 minuter eller tills de är mjuka rakt igenom.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept