Kryddigt stekt ris med kyckling och dill

20 m
4
Kryddigt stekt ris med kyckling och dill
Foto: TV4
Från Mitt kök

Stekt ris är den perfekta resträtten. Här med massor av härliga kryddor, kycklinglårfilé och färsk dill. Serveras med harissayoghurt.

8 juni 2015
Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 6 dl kokt ris, kokt i grönsaks- eller hönsbuljong
  • 1 msk mald spiskummin
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 msk paprikapulver
  • 1,5 dl russin (gärna gröna)
  • 1 stor gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kruka dill
  • 2 huvuden gemsallad (hjärtsallad)
  • 2 dl fet turkisk yoghurt
  • 1,5 tsk harissa
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olja, att steka i
  • ev rostade, hackade mandlar

Gör så här

  1. Rör samman harissa och yoghurt, smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
  2. Strimla kycklinglårfilén, lök och vitlök. Hetta upp en stor stekpanna med olja och bryn kycklingen. Tillsätt lök, vitlök och kryddorna och låt fräsa med tills löken är mjuk. Tillsätt russin och ris och låt steka i ett par minuter så att alla smaker går samman.
  3. Smaka av med salt och svartpeppar och vänd ner grovhackad dill och sallad bruten eller skuren i grova bitar. Servera genast tillsammans med harissayoghurten. Toppa eventuellt med rostade, hackade mandlar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept