Kryddigt stekt ris med kyckling och dill

koket.se
Kryddigt stekt ris med kyckling och dill
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Kryddigt stekt ris med kyckling och dill

16 ingredienser

20 m

Stekt ris är den perfekta resträtten. Här med massor av härliga kryddor, kycklinglårfilé och färsk dill. Serveras med harissayoghurt.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 6 dl kokt ris, kokt i grönsaks- eller hönsbuljong
  • 1 msk malen spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 2 msk paprikapulver
  • 1,5 dl russin (gärna gröna)
  • 1 gul lök (stor)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kruka dill
  • 2 gemsallad, huvuden (hjärtsallad)
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1,5 tsk harissa
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • olja, att steka i
  • ev rostade hackade mandlar

Gör så här

  1. Rör samman harissa och yoghurt, smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
  2. Strimla kycklinglårfilén, lök och vitlök. Hetta upp en stor stekpanna med olja och bryn kycklingen. Tillsätt lök, vitlök och kryddorna och låt fräsa med tills löken är mjuk. Tillsätt russin och ris och låt steka i ett par minuter så att alla smaker går samman.
  3. Smaka av med salt och svartpeppar och vänd ner grovhackad dill och sallad bruten eller skuren i grova bitar. Servera genast tillsammans med harissayoghurten. Toppa eventuellt med rostade,
  4. hackade mandlar.