Kryddigt kinesiskt fläsk

Kryddigt kinesiskt fläsk
Foto: TV4

Den här rätten innehåller mer grönsaker än kött. Ta helst fram allt du behöver innan du börjar woka, annars kan det bli stressigt att hinna med allt. Den som vill äter ris till.

12 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g benfritt fläskkött
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk kallt vatten
  • 2 tsk maizenamjöl
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 medelstor gul lök
  • 1 röd paprika
  • 6 cm purjolök
  • 2 msk majsolja
  • 2 krm chilipeppar
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 burk bambuskott, avrunna
  • 1 krm salt
  • 6 färska champinjoner

Gör så här

  1. Skär fläskköttet i tunna strimlor. Blanda soja, vatten, maizenamjöl och ingefära i en medelstor skål och rör om. Lägg i köttstrimlorna, marinera i 10 minuter.
  2. Ansa svampen och skär bort den yttersta biten av foten, skiva resten tunt. Skala och finhacka vitlöken och skala och skiva löken tunt. Skölj paprikan och strimla paprikan i 1/2 cm breda och ca 5 cm långa strimlor. Skölj purjolöken och skär den i 1/2 cm stora bitar.
  3. Hetta upp 1 msk av oljan i en stor wok eller stekpanna på hög värme. Lägg i svamp, vitlök, lök, paprika och chilipeppar och stek i ca 2 minuter under omrörning. Lägg upp grönsakerna på ett fat när de precis börjat mjukna.
  4. Hetta upp resten av oljan i woken. Lyft upp köttet från marinaden, lägg ner det i woken och fräs i 3 minuter på hög värme. Tillsätt all marinad, vinäger, socker, bambuskott och purjolök. Stek i ytterligare någon minut under omrörning. Lägg tillbaka grönsakerna igen. Värm, salta och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept