Kryddig svamptacos med vitlökssås

20 m
4
Kryddig svamptacos med vitlökssås
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

Svampfärs

  • 500 g skogschampinjoner, rivna
  • 2 portabellosvampar, grovt hackade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 röd chili
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk smör
  • 1 klyfta vitlök, pressad

Vitlökssås

  • 3 dl crème fraiche
  • 3 klyftor vitlök, pressad
  • 0,5 knippe persilja
  • Tillbehör
  • tortillabröd
  • tomat
  • isbergssallad
  • persilja
  • parmesan

Gör så här

  1. Riv champinjonerna på ett rivjärn, använd den grova sidan.
  2. Stek de rivna champinjonerna, hackad portabello och en nypa salt på hög värme tills nästan allt vatten har avdunstat och svampen är en aning krispig. Ställ åt sidan.
  3. Fräs lök, vitlök, chili och spiskummin mjukt, blanda sedan ner svampen och ha i smöret, fräs någon minut, ställ åt sidan.
  4. Blanda ihop vitlökssåsen.
  5. Servera sedan genom att fylla varma tortillabröd med vitlökssås, svampfärs, tomat, sallad, persilja och riven parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept