Sätt ugnen på 180 grader, varmluft. Kör kexen i en matberedare till tillsammans med strösocker, kanel och salt till fina smulor. Smält smöret och tillsätt det.
Fodra en pajform, 23 cm i diameter med smulorna, även upp på kanten. Platta till ytan lite lätt med handen och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna.
Chokladfyllning
Hacka choklad och lägg i en bunke. Dela vaniljstängerna och skrapa ur fröna och lägg allt i en kastrull tillsammans med mjölk. Koka upp mjölken tillsammans med espresso, kanel och cayennepulver, ställ åt sidan och låt sätta smak i 20 minuter.
Plocka upp vaniljstängerna.
Blanda i en bunke ägg, äggula, farinsocker och maizena.
Koka upp kryddmjölken igen och häll över äggblandningen med tunn stråle, blanda och häll allt samman igen i kastrullen. På låg värme med konstant omröring värmer du på tills det börjar bli en fin kräm. Häll över allt över chokladen, tillsätt smör och blanda runt till en slät och fin fyllning. Fyll formen och ställ in i kylen minst 3 timmar.
Topping
Vispa alla ingredienser till en fin och len topping.