Kryddgrön omelett

Kryddgrön omelett
Foto: TV4

En omelett är ofta lagom till lunch. Som är, serverad med en smakrik och knaprig sallad och en bitig sås på vitlök och yoghurt. Dessa små godingar kan serveras som drinktilltugg.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6-8 ägg
  • 200 g bladspenat
  • 100 g gräslök
  • 100 g persilja
  • 100 g dill
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 msk olja
  • gurkmeja eller curry
  • salt och peppar

Vitlöksyoghurt:

  • 2 dl yoghurt
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • salt och svartpeppar

Tillbehör:

  • 1 paket parmaskinka, skivad
  • ruccola, färsk

Gör så här

  1. Klipp allt det gröna mycket fint, eller hacka det med kniv.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Pressa i vitlöken direkt i pannan. Häll ner de hackade örterna och fräs dem mjuka.
  3. Vispa upp äggen med kryddorna och häll ner smeten över örterna.
  4. Stek omeletten tills den fått fin färg på båda sidorna. Detta kan göras i små plättformar eller en hel omelett i panna.
  5. Blanda ihop vitlöksyoghurten och ställ kallt.
  6. Servera de små omeletterna ljumma med parmaskinka och en klick sås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept