Krusbärspaj med marängtäcke

Krusbärspaj med marängtäcke
Foto: TV4

En festlig paj med syrliga bär och söt maräng.

2 augusti 2010
Visa mer
6
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 0,75 l snoppade krusbär
  • 2 st äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • grovrivet skal av 1 apelsin
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta in vattnet och lägg degen i plastfilm i kyl 1 timma.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Vik en smal folieremsa kring kanten. Grädda i 10 minuter. Ta ut och avlägsna folien.
  3. Lägg bären i pajskalet. Strö på hälften av sockret. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till maräng. Bred smeten över bären. Strö på apelsinskal och grädda i 150° cirka 15-20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept