Lax- och majspasta

Lax- och majspasta
Foto: Åsa Dahlgren

Du behöver

  • 400 g skinnfri laxfilé (Kravmärkt)
  • 200 g fryst bladspenat
  • 1 st liten purjolök eller 3–4 salladslökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • flytande margarin att steka i
  • 2 dl Kelda laga lätt
  • 4 dl majskorn
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • pasta att servera till

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber och lägg ner i lättsaltat kokande vatten. Använd gärna en vid och låg kastrull, fisken får bättre plats då. Låt laxen sjuda i 4–5 minuter. Slå av vattnet.
  2. Tina bladspenaten i en kastrull. Låt det mesta av vätskan koka bort.
  3. Skär purjolöken eller salladslöken i fina ringar och pressa vitlöken. Fräs purjolök och vitlök i margarin i en stekpanna. Var försiktig så att purjolöken inte bränner vid!
  4. Tillsätt Lagalätt, majs och buljongtärning. Låt pastasåsen småputtra i 5 minuter.
  5. Tillsätt lax och bladspenat. Rör försiktigt så att laxen inte går sönder. Servera med kokt pasta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept