Pytt på varmrökt lax

Pytt på varmrökt lax
Foto: TV4

Du behöver

  • 2 st sötpotatisar
  • 4 st morötter
  • 8 st potatisar
  • 1 msk flytande margarin att steka i
  • 1 st gul lök
  • 0,5 st purjolök
  • 200 g färska kantareller
  • 300 g varmrökt lax (Kravmärkt)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 st granatäpple
  • bredbar chèvreost att servera till

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatis, morötter och potatis i små tärningar. Förväll rotfrukterna i lättsaltat vatten i 5-10 minuter och häll därefter bort vattnet. Stek rotfrukterna i margarin i en stor stekpanna. Salta och lägg rotfrukterna åt sidan.
  2. Hacka den gula löken och skär purjolöken i fina ringar. Om kantarellerna är stora, dela dem i mindre bitar. Fräs lök och kantareller i stekpannan.
  3. Dela laxen i mindre bitar. Tillsätt laxen till stekpannan och låt den bli lite varm. Blanda allt det stekta i en skål. Smaka av med timjan. Strö på granatäpplekärnor. Servera pytten varm, gärna med en klick chèvreost.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept