Mixa snabbt ihop mjöl, socker och smör till en smulig massa i matberedaren, tillsätt ägget och mixa snabbt till en degboll. Låt degen vila i kylen i en plastpåse i ca 1 timme.
Tryck ut degen i en stor form med löstagbar kant (ca 28 cm i diameter), nagga pajbotten med en gaffel och ställ in formen i kylskåp i 30 minuter eller i frysen i 10 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader och förgrädda pajskalet i 10 minuter. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt det smälta smöret, citronskal och saft.
Häll fyllningen i den förgräddade pajen och grädda långt ned i ugnen i ca 30 minuter. Fyllningen ska ha stannat men fortfarande vara lös.
Låt pajen kallna och helst förvaras några timmar eller över natten i kylskåpet. Servera en pajbit med en yoghurt- eller smetanaklick och några hallon bredvid.