Raw chokladmousse med smak av lakrits och bärsås

30 min
4
Raw chokladmousse
Foto: tv4

En djup och tillfredsställande chokladupplevelse

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryckestips
Fresita Artikelnummer 7866 Chile

De flesta smaksatta viner har många E-nummer och smakar geléråtta, inte Fresita. Gjort på muscatvin och äkta jordgubbar. Det smakar sommar. Serveras isande kall.

14 april 2014
30 min
4

Du behöver

Mousse

  • 2 stora avokado
  • 10 färska dadlar, urkärnade
  • 1 dl vatten
  • 1 dl rå kakao
  • 1,5 msk kokosolja
  • 1 msk agavesirap
  • 1 tsk vaniljpulver eller vaniljstång
  • lakritspulver att strö på vid servering

Bärsås

  • 1 dl färska jordgubbar
  • 0,75 dl gojibär (blötläggs i lite vatten ca 30 min)
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk agavesirap

Gör så här

  1. Mousse
    Mixa dadlar och vatten i en matberedare till en slät konsistens.
  2. Tillsätt kakao, agavesirap och vanilj och mixa igen.
  3. Tillsätt sist avokado och kokosolja. Mixa igen till en fluffig mousse. Ställ in i kylen
  4. Bärsås
    Mixa alla ingredienser i en matberedare.
  5. Servering
    Klicka upp en portion mousse på en tallrik. Pudra över lite lakrits och ringla bärsåsen över. Dekorera med en grön kvist.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept