Raw chokladmousse med smak av lakrits och bärsås

30 min
4
Raw chokladmousse
Foto: tv4

En djup och tillfredsställande chokladupplevelse

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryckestips
Fresita Artikelnummer 7866 Chile

De flesta smaksatta viner har många E-nummer och smakar geléråtta, inte Fresita. Gjort på muscatvin och äkta jordgubbar. Det smakar sommar. Serveras isande kall.

14 april 2014
Visa mer
30 min
4

Du behöver

Mousse

  • 2 stora avokado
  • 10 färska dadlar, urkärnade
  • 1 dl vatten
  • 1 dl rå kakao
  • 1,5 msk kokosolja
  • 1 msk agavesirap
  • 1 tsk vaniljpulver eller vaniljstång
  • lakritspulver att strö på vid servering

Bärsås

  • 1 dl färska jordgubbar
  • 0,75 dl gojibär (blötläggs i lite vatten ca 30 min)
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk agavesirap

Gör så här

  1. Mousse
    Mixa dadlar och vatten i en matberedare till en slät konsistens.
  2. Tillsätt kakao, agavesirap och vanilj och mixa igen.
  3. Tillsätt sist avokado och kokosolja. Mixa igen till en fluffig mousse. Ställ in i kylen
  4. Bärsås
    Mixa alla ingredienser i en matberedare.
  5. Servering
    Klicka upp en portion mousse på en tallrik. Pudra över lite lakrits och ringla bärsåsen över. Dekorera med en grön kvist.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept