Krispigt fläsk i hoisinsås

35 m
4
Spela video Krispigt fläsk i hoisinsås
Foto: TV4

Friterad fläskkarré med hoisindressing, förvälld sallad med ingefära och salladslök samt kokt ris.

21 augusti 2015
35 m
4

Du behöver

Ris

  • 4 dl jasminris
  • ca 7 dl vatten
  • 1 msk rostade sesamfrön

Fläskkarré

  • 800 g fläskkarré
  • 1 dl maizena eller potatismjöl
  • 2 dl matolja

Dressing

  • 1 dl hoisinsås
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk socker
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk vatten

Sallad

  • 1 huvud isbergssallad
  • 1 msk soja
  • 1 knippe salladslök
  • 1 liten bit ingefära, finstrimlad

Servering

  • röd shisokrasse
  • rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Koka riset till servering.
  2. Skiva och strimla fläskkarrén i tunna bitar, mjöla sedan in den strimlade karrén i maizena eller potatismjöl.
  3. Skaka av överblivet mjöl och stek i en het stekpanna tillsammans med cirka 2 dl matolja, ca 5-6 min, gör det i omgångar och ha inte för mycket kött i pannan samtidigt. Oljan bör hålla en temperatur på 150-160 grader, använd en termometer om du har möjlighet.
  4. Låt köttet rinna av och lägg sedan i en bunke.
  5. Blanda ihop och koka upp dressingen i en kastrull, häll sedan på det stekta köttet och toppa med rostade sesamfrön och krasse.
  6. Koka upp 1 liter vatten. Dela isbergssalladen och lägg ner i det kokande vattnet i ungefär 30 sekunder. Ta upp och drizzla på soja och sesamolja.
  7. Stek ingefära och salladslök och servera med salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept

Fler från Filip Poon

Visa alla recept från Filip Poon