I samarbete med FELIX

Krispiga rotfruktschips

Felix rotfruktschips
Foto: Köket.se
Från FELIX

Skippa de vanliga chipspåsarna! De här chipsen är helt naturliga, nyttiga och bäst av allt - supergoda!
Vill du ha fler smaker, eller festa till det extra? Prova att servera med någon av Felix goda såser!

2 maj 2016
Visa mer

Du behöver

  • rödbetor
  • gulbetor
  • polkabetor
  • morötter
  • palsternacka
  • sötpotatis
  • salt
  • rapsolja
  • rosmarin eller dill (om man önskar)
  • vitlök (om man önskar)

Gör så här

  1. Skiva alla rotfrukter tunt med en mandolin. Lägg ut dem på bakplåtspapper, ringla över lite rapsolja och krydda med önskad krydda. Rosta i ugnen på 175 grader i ca 60 minuter, eller tills de är krispiga och fått fin färg. Tiden och värmen varierar ofta från ugn till ugn, är de fortfarande mjuka, låt gå 30-60 minuter till.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med FELIX

Fler goda recept

Fler från FELIX

Visa alla recept från FELIX