Krispig torsk med sesammajonnäs

30 m
4
Krispig torsk med sesammajonnäs
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 500 g torskfilé
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 uppvispade ägg
  • 3 dl pankoströbröd
  • salt
  • 250 g pak choi
  • 1 rödlök
  • 150 g böngroddar
  • 100 g sockerärtor
  • 3 msk ljus soja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk flytande honung
  • neutral rapsolja till stekning

Sesammajonnäs

  • 1 äggula
  • 2,5 dl neutral rapsolja
  • 0,5 msk riven ingefära
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk risvinäger
  • 2 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Börja med majonnäsen. I en smal bunke, lägg i äggula, risvinäger, rapsolja och sesamolja. Ställ en stavmixer i botten på bunken och vispa på högsta hastighet till det hela blir en krämig majonnäs. Smaka av med soja och ingefära. Tillsätt sesamfrön och ställ åt sidan.
  2. Salta fisken försiktigt. Panera den genom att först vända den i mjöl, sen i de uppvispade äggen och till sist i panko. Låt vila medan grönsakerna förbereds.
  3. Skär pak choi i munsstora bitar och rödlöken i klyftor. Skiva sockerärtorna tunt på längden. Blanda ihop 3 msk soja, 2 msk risvinäger, 1 riven vitlöksklyfta och flytande honung till en dressing. Hetta sedan upp en stor stekpanna till rykande. Häll på lite rapsolja och stek lök och pak choi på hög värme i ca 1 minut. Dra av värmen, lägg i böngroddar och de strimlade sockerärtorna. Häll på dressingen och vänd runt.
  4. I en annan stekpanna, stek den panerade fisken i generöst med rapsolja till gyllene och frasig runtom. Servera genast med de varma grönsakerna och sesammajonnäsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept