Krämiga jordnötsnudlar med strimlad gurka

Krämiga jordnötsnudlar och strimlad gurka
Foto: Stefan Edetoft
Maria Zihammou profilbild ny
Maria Zihammou profilbild ny

Krämiga jordnötsnudlar med strimlad gurka

12 ingredienser

20 min

En superenkel vardagsmiddag som du enkelt svänger ihop på nolltid. Väldigt smakrikt, mättande och gott!

Ingredienser

portioner
  • 0,5 gurka
  • 150 g salladsärtor
  • 2 salladslökar
  • 300 g risnudlar (platta)
  • 1 dl jordnötter

Jordnötssås

  • 4 msk jordnötssmör
  • 1 limefrukt, pressad saft
  • 2 msk japansk soja
  • 0,5 msk flytande honung
  • 0,5 krm chiliflakes
  • 1 tsk ingefära, finriven

Topping

  • 3-4 msk blandade örter (koriander och mynta)

Gör så här

  1. Dela gurkan i två delar på längden. Strimla gurka, salladsärtor och salladslök.
  2. Koka nudlar enligt beskrivningen på förpackningen och skölj med kallt vatten. Låt rinna av i ett durkslag.
  3. Grovhacka jordnötterna. Mixa samman jordnötssåsen i en bunke med en visp och tillsätt lite vatten om det behövs, såsen ska vara krämig.
  4. Blanda nudlar med jordnötssåsen och lägg på fat. Toppa med gurka, salladsärtor, salladslök, jordnötter och hackade örter, servera gärna med lime att pressa över.