Krämig vattenkrassesoppa

Krämig vattenkrassesoppa
Foto: TV4

Det här är en snabblagad soppa. Kokosmjölk och vattenkrasse gör den smakrik och krämig. Den smaksätts ordentligt med muskot, och gästerna tillsätter yoghurt och gräslök själva, så mycket de önskar.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök, finhackad
  • 400 g vattenkrasse
  • 4 dl kokosmjölk
  • 0,5 tsk riven muskotnöt
  • 0,5 tsk finhackad röd spansk peppar
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl yoghurt
  • 0,5 dl klippt gräslök

Gör så här

  1. Rör samman mjölet med 1/2 dl buljong tills det blir smidigt och ställ det åt sidan. Smält smöret i en kastrull och mjukfräs löken och ge den lite lätt guldton. Tillsätt vattenkrassen och låt den fräsa tills den är mjuk.
  2. Tillsätt kokosmjölken och resten av buljongen, rör om ofta. Koka livligt utan lock en stund innan mjölredningen blandas ner under omrörning. Sjud i 3 minuter. Smaksätt med muskot, chili och salt.
  3. Servera soppan som den är eller kör den i mixer. Bjud gräslök och yoghurt bredvid i skålar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept