Krämig örtsill med pepparrot

20 m + 1 dygn
4 - 6
Krämig örtsill med pepparrot
Foto: TV4
Från Mitt kök

Den här krämiga sillen passar lika bra till frukost- eller lunchmackan som till klassiska tillbehör som kokt potatis, ägg och varför inte ett gott knäckebröd. Var noga med att inte ta med för mycket av det vita på citronskalet, då det har en besk smak. /Lisa

18 juni 2015
Visa mer
20 m + 1 dygn
4 - 6

Du behöver

  • 1 förp 5-minuterssill, 420 g
  • 2 dl gräddfil
  • 1,5 dl blandade örter, ex persilja, dragon, körvel, finhackade
  • 1 dl gräslök, finhackad
  • 1 dl pepparrot, finriven
  • 1 msk majonnäs
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 citroner, rivet skal av

Gör så här

  1. Skölj av sillen noga i kallt vatten och skär filéerna i centimetertjocka bitar.
  2. Mixa gräslök och örter med lite av gräddfilen med stavmixer eller i matberedare med knivar till en ljusgrön sås. Rör ner resten av gräddfilen, majonnäs, pepparrot och svartpeppar.
  3. Tvätta citronerna noga och tillsätt det rivna citronskalet. Vänd ner sillen i såsen och häll upp på en väl rengjord burk. Låt stå i 1 dygn innan servering så att sillen hinner dra åt sig ordentligt av smakerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept