Krämig lövbiffsgryta med rösti

POPULÄRT
koket.se
Krämig lövbiffsgryta med rösti
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Krämig lövbiffsgryta med rösti

17 ingredienser

30 min

Enkel gryta med strimlad lövbiff, svamp, persilja och grädde som tillsammans med rösti blir till en lyxigt god vardagsmiddag.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g lövbiff
  • 250 g skogschampinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk japansk soja
  • 1 kruka persilja
  • 4 dl grädde
  • salt
  • svartpeppar
  • smör, till stekning
  • rapsolja, till stekning

Till servering Servering:

  • saltgurka
  • 1 förp rösti, frysta

Gör så här

  1. Tillaga röstin enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär köttet i strimlor. Skala och finhacka lök och vitlök. Skiva svampen.
  3. Stek köttet på hög värme i olja i en stekpanna tills det fått fin färg. Ta upp och lägg åt sidan.
  4. I samma stekpanna som du stekte köttet vänder du ner svampen och steker på hög värme tills all vätska från svampen kokat bort. Lägg i en klick smör tillsammans med löken. Stek tills löken fått lite färg.
  5. Lägg ner köttet tillsammans med tomatpuré, vitlök och paprikapulver. Vänd runt och stek lite snabbt.
  6. Tillsätt vetemjöl vänd runt. Tillsätt grädde, soja, dijonsenap, salt och svartpeppar. Låt småkoka utan lock i 10-12 minuter.
  7. Toppa med finhackad persilja och servera med rösti och saltgurka.