Krämig currygryta med blomkål och kikärtor

POPULÄRT
koket.se
Krämig currygryta med blomkål och kikärtor
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Krämig currygryta med blomkål och kikärtor

18 ingredienser

40 min

En krämig och smakrik vegogryta med inspiration från det indiska köket med goda kryddor, grönsaker och kokosgrädde. Bjud med smörpenslat varmt libabröd att doppa i grytan.

Se Filip Poon laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 blomkål, grovt delad
  • 2 gula lökar, hackade
  • 5 klyftor vitlök, hackade
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk garam masala
  • 0,5 tsk curry
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk smör
  • 2 tomater, grovt hackade
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 400 ml kokosgrädde
  • 2 förp kikärtor, sköljda

Tillbehör

  • libabröd (stora orientaliska tunnbröd)
  • smör
  • färsk koriander, finhackad
  • yoghurt

Gör så här

  1. Skär blomkålen i mindre buketter. Koka dem mjuka i saltat vatten 4-5 minuter. Sila av och ställ åt sidan.
  2. Fräs lök och vitlök i rapsolja i en stor stekpanna, ca 3 minuter.
  3. Tillsätt kryddorna och saltet. Rör i tomatpuré och smör, låt steka någon minut.
  4. Tillsätt tomaterna, grönsaksbuljongen och kokosgrädden. Låt småkoka på medelvärme i 7-10 minuter.
  5. Vänd ner kikärtorna och blomkålen, koka ytterligare 3-4 minuter.
  6. Servera grytan med yoghurt och varmt libabröd penslat med smör och koriander.