Krämig äpple- och päronglass med äppelsirap och kanderade valnötter

Krämig äpple- och päronglass med äppelsirap och kanderade valnötter
Foto: TV4

Krämig äpple- och päronglass med äppelsirap och kanderade valnötter

Av: Albin - Skara

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

Hemgjord glass med äpple- och päronkompott, kanderade valnötter och äppel- och kanelsirap.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kompott

  • 2 äpplen
  • 2 päron
  • 0,5 dl strösocker

Äppel- och kanelsirap

  • 65 cl äppelmust
  • 1 kanelstång

Kanderade nötter

  • 50 g valnötter
  • 1 dl strösocker

Glass

  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde, vispad
  • 2 dl standardmjölk
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Kompott

  1. Skala och kärna ur frukten. Koka den sedan mjuk på svag värme tillsammans med sockret ca 15 min. Låt svalna och ställ kallt.

Sirap

  1. Koka upp must och kanel och låt koka ihop tills att det återstår ca 2 dl vätska, ca 45 min.

Kanderade valnötter

  1. Smält sockret i en stekpanna och tillsätt valnötterna just innan allt socker har smält. Sänk värmen och blanda runt och låt det bli gyllenbrunt men inte bränt. Häll upp valnötterna på bakplåtspapper och hacka i bitar innan det stelnat helt.

Glass

  1. Vispa grädden fast. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker väl tills smeten blir ljus och porös.
  2. Rör i vispgrädde och mjölk. Vispa inte längre men rör väl tills allt blandats.
  3. Starta glassmaskinen och häll i blandningen. Tillsätt den kylda äppel- och päronkompotten när glassen nästan är klar och kör ytterligare en stund.
  4. Servera glassen med äppelsirap och kanderade valnötter.