Krämig äpple- och päronglass med äppelsirap och kanderade valnötter

Krämig äpple- och päronglass med äppelsirap och kanderade valnötter
Foto: TV4

Hemgjord glass med äpple- och päronkompott, kanderade valnötter och äppel- och kanelsirap.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

12 april 2016
Visa mer
4

Du behöver

Kompott

  • 2 äpplen
  • 2 päron
  • 0,5 dl strösocker

Äppel- och kanelsirap

  • 65 cl äppelmust
  • 1 kanelstång

Kanderade nötter

  • 50 g valnötskärnor
  • 1 dl socker

Glass

  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde, vispad
  • 2 dl standardmjölk
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Kompott
    Skala och kärna ur frukten. Koka den sedan mjuk på svag värme tillsammans med sockret ca 15 min. Låt svalna och ställ kallt.
  2. Sirap
    Koka upp must och kanel och låt koka ihop tills att det återstår ca 2 dl vätska, ca 45 min.
  3. Kanderade valnötter
    Smält sockret i en stekpanna och tillsätt valnötterna just innan allt socker har smält. Sänk värmen och blanda runt och låt det bli gyllenbrunt men inte bränt. Häll upp valnötterna på bakplåtspapper och hacka i bitar innan det stelnat helt.
  4. Glass
    Vispa grädden fast. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker väl tills smeten blir ljus och porös. Rör i vispgrädde och mjölk. Vispa inte längre men rör väl tills allt blandats.
  5. Starta glassmaskinen och häll i blandningen. Tillsätt den kylda äppel- och päronkompotten när glassen nästan är klar och kör ytterligare en stund.
  6. Servera glassen med äppelsirap och kanderade valnötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept