Entrecote med schalottensmör och bönsallad

25 min
4
Entrecote med schalottensmör och bönsallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Lättlagat

Entrecôte är ett saftigt kött och en favorit hos många. Här med gott smör och en krispig bönsallad!

Låt köttet ligga framme i rumstemperatur 30 minuter innan du steker det. Kallt kött kyler av stekpannan och köttet börjar lätt koka i stället för att få en fin stekyta.

6 december 2007
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 800 g entrecote i bit
  • salt
  • peppar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 4 kvistar färsk timjan

Schalottensmör:

  • 75 g rumstempererat smör
  • 2 st schalottenlökar
  • 0,5 citron
  • 1 msk senap
  • salt
  • peppar

Bönsallad:

  • 1,5 dl haricots verts
  • 1 silverlök
  • 1 rödlök
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Salta och peppra entrecoten och bryn den bara precis i lite olja tillsammans med tre krossade vitlöksklyftor och lite timjan.
  3. Lägg köttbiten i en ugnssäker form och låt den gå klart i ugnen på 175 grader. Det tar cirka 15-20 minuter.
  4. Schalottensmör: Svetta schalottenlöken i lite olja och låt den svalna av.
  5. Vispa samman med smör, saften av en halv citron och senapen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Bönsallad: Koka haricots verts lätt. Finhacka silverlöken och skär rödlöken i båtar.
  7. Blanda grönsakerna och slå på lite olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept