Kräftpytt med rökig smak

25 m
4
Kräftpytt med rökig smak
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

  • 0,5 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater
  • 1 klyfta vitlök
  • 8-12 kokta potatisar (beroende på storlek)
  • 2 majskolvar
  • 1 chipotle
  • 1 msk rökt paprika
  • 300 g kräftstjärtar
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Blötlägg chipotlen i vatten under tiden som du skär grönsakerna till pytten. Strimla purjolök och vitlök, Skär paprika, tomat och potatis i små tärningar. Skär av kornen från majskolven så att du får ”större bitar” av majskorn som håller ihop. Ta upp chipotlen ur vattnet och hacka den fint.
  2. Hetta upp en stor stekpanna med smör och fräs alla grönsaker, chipotle samt rökt paprika tills grönsakerna är mjuka och potatisen fått fin färg.
  3. Smaka av allt med salt och nymalen svartpeppar och vänd slutligen ner kräftstjärtarna så de får bli varma. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept