Kräftfond

Kräftfond
Foto: TV4
6

Du behöver

  • 1 kg kräftskal
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 liten purjolök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 1 liter fiskfond eller kycklingfond
  • 1 liter vatten
  • 1,5 dl neutral olja

Gör så här

  1. Skala och grovhacka löken. Skölj och skär moroten i bitar. Skölj purjolöken och dela den i 4-5 bitar. Ansa skalen. Klipp av det översta på huvudet så att magsäcken försvinner. Får den vara kvar blir fonden besk. Krossa skalen i mortel eller liknande.
  2. Värm upp oljan och fräs skalen ihop med grönsakerna. Tillsätt tomatpurén och paprikapulvret och slå därefter i buljongen och vattnet. Låt koka upp och sjuda i ca 30 minuter.
  3. Sila spadet och reducera det tills ca 1/4 återstår.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept