Köttsoppa med solrosfrön

Köttsoppa med solrosfrön
Foto: TV4

I originalreceptet från Nigeria används malda egusifrön, men vi har bytt ut dem mot solrosfrön. Den här soppan är kryddstark och värmer på flera sätt. En mixer är till god hjälp när solrosfröna ska malas.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g benfritt högrev
  • 1 gul lök
  • 1-2 röd spansk peppar
  • 3 tomater
  • 2 msk matolja
  • 2 tsk salt
  • 0,75-1 liter vatten
  • 1 dl solrosfrön
  • 250 g bladspenat
  • 50 g skalade räkor

Gör så här

  1. Skär köttet i 1 cm stora bitar. Skala och finhacka löken. Dela chilifrukterna i halvor på längden, skrapa ut kärnorna och finhacka chilifrukterna. Hacka tomaterna.
  2. Hetta upp matoljan till medelvärme i en gryta. Bryn först köttet i 2–3 minuter tills det blir gyllenbrunt. Rör i löken och låt den fräsa 1–2 minuter. Sätt till chili, tomathack, salt och vatten. Lägg på lock och koka köttet i 30 minuter eller tills det känns genomkokt.
  3. Mixa solrosfröna i en matberedare eller mixer. Hacka spenaten och finhacka eller mixa räkorna. Blanda ner allt i soppan och koka den i ytterligare 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept