Köttsoppa från Kenya

Köttsoppa från Kenya
Foto: TV4

Till den här köttsoppan bjuder vi majsklimp, ugali. Ugali är en typisk kenyansk rätt som man även äter enbart med lite grönsaker till eller med en köttstuvning. Du kan använda kött från nötbog eller bringa.

9 april 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g benfritt nötkött
  • 1 gul lök
  • 2 msk matolja
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,75 liter vatten
  • 1 stor klyfta vitkål, ca 400 g

Majsklimp:

  • 2,5 dl majsmjöl
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Skär köttet i 1 cm stora bitar och skala och hacka löken. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Lägg i köttet och löken och låt det fräsa i 5 minuter, krydda med salt, citronsaft och chilipulver. Lägg i tomaterna och häll i vattnet, lägg på lock och koka soppan i 30 minuter.
  2. Skär under tiden kålen i strimlor, lägg ner den i soppan och rör om. Låt soppan koka 15 minuter till. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka upp vattnet i en kastrull till ugali. Mät upp majsmjölet och vispa ner det i vattnet, rör hela tiden tills det blir tjockt. Servera soppan med majsklimpen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept