Köttfärsröra med chili

Köttfärsröra med chili
Foto: TV4

I Etiopien rör man ner uppvispade ägg i den här köttfärsröran, vilket gör den lite fastare i konsistensen och idealisk som fyllning i grönsaker och frukt. Man serverar också den kryddstarka färsen till bröd eller kokt ris. Styrkan bestäms av mängden kajennpeppar. Servera köttfärsröran med bröd.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 tomater
  • 2 msk matolja
  • 1 msk smör
  • salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 0,5-1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk ingefära
  • 2 ägg
  • 0,5 dl grovhackad persilja

Gör så här

  1. Skala och hacka lökarna. Lägg tomaterna i kokande vatten i 1/2 minut och sedan i kallt vatten. Dra bort skalen och skär tomaterna i skivor.
  2. Hetta upp oljan och smöret i en stekpanna. Fräs köttfärsen och rör så att den smular sig. Rör i lök och tomater, krydda med salt, chilipulver, kajennpeppar och ingefära.
  3. Låt färsen koka på svag värme i 10 minuter och rör då och då. Vispa äggen och rör ner dem i färsen. Låt allt koka 3–4 minuter till och rör ner persiljan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept