Köttfärsgryta

Köttfärsgryta
Foto: TV4

Passa på när köttfärsen är billig. Grytan är god både med kokt potatis till eller servera den som en mustig sås till pasta.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4-500 g blandfärs
  • salt och peppar
  • 1 stor gul lök, skivad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 paprika, tärnad
  • 0,5 tärning nötbuljong
  • 0,5 tsk timjan
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 burk hela tomater

Gör så här

  1. Bryn lök, vitlök och paprika i en panna, lägg över i en gryta.
  2. Bryn färsen och lägg den i samma gryta. Krydda, smula ner buljongen och slå i tomatpuré och tomaterna.
  3. Koka sakta under lock ca 1 timme.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept