Köttfärsfyllda pannkakor

Köttfärsfyllda pannkakor
Foto: TV4

Allt gott på en gång! Pannkaka, tacokryddor och köttfärssås. Praktiskt att göra i ordning och lägga i ugnssäker form. Lägg på den rivna osten och sedan är det bara att grädda färdigt i ugnen.

5 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

Köttfärsfyllda pannkakor

  • 6 dl standardmjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk smält smör
  • smör att steka i
  • riven ost till gratinering

Fyllning

  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 0,5 påse taco kryddmix
  • 1 burk krossade tomater

Tzatziki

  • 0,5 liter naturell yoghurt
  • 0,5 slanggurka
  • 1,5 tsk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1,5 tsk pressad citronsaft
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Tzatziki
    Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt den stå 1 timme så att vasslen rinner av. Riv gurkan grovt och blanda rivet med salt. Låt gurkan ligga i 5 minuter och sedan rinna av genom en trådsil. Blanda gurkmoset med yoghurten och smaksätt med pressad vitlök, eventuellt mera salt, peppar, pressad citron och olivolja. Ställ kallt till servering.
  2. Pannkakor
    Knäck äggen och blanda i salt och 2 dl av mjölken. Häll i vetemjölet och rör till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, lite i sänder. Smält 1 msk smör i stekpannan och häll ner i pannkaksmeten. Grädda pannkakorna i stekpanna.
  3. Hacka löken fint. Bryn köttfärsen och löken, krydda med tacomix och tillsätt de passerade tomaterna. Låt puttra i 10 minuter. Fyll varje pannkaka med 1 dl av fyllningen och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en gratängform, strö över riven ost och gratinera i 225 grader, ca 10 minuter tills osten smält och blivit gyllenbrun.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept