Köttfärsbiffar med mexkryddning och tomatsås

Köttfärsbiffar med mexkryddning och tomatsås
Foto: TV4

Köttfärs står ofta på matsedeln, och varför inte pigga upp den med mexikansk kryddning? En mustig tomatsås och couscous är gott till.

8 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

Biffar:

  • 400 g nötfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 gul lök
  • 2 tsk mexikansk kryddblandning
  • salt och malen vitpeppar
  • smör till stekning
  • Tomatsås:
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl tomatpuré
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • salt och malen vitpeppar
  • Couscous:
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 350 g couscous
  • 2 msk smör
  • 1 tsk gurkmeja

Gör så här

  1. Biffar: Låt ströbrödet svälla i mjölken i minst 10 minuter. Riv löken. Blanda färsen med ströbrödsblandningen och lök, krydda med salt, peppar och mexikanska kryddor. Forma färsen till jämna biffar och stek dem i smör.
  2. Tomatsås: Smält smör i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och vispa ner mjöl. Ställ tillbaka kastrullen på värmen igen och tillsätt buljong, lite i taget. Tillsätt tomatpuré och krydda med salt och peppar.
  3. Couscous: Koka upp grönsaksbuljongen och krydda med gurkmeja. Häll buljongen över couscousgrynen, låt stå under lock att svälla i 5 minuter. Ta bort locket, blanda ner smör och fluffa upp med en gaffel.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept