Köttbullemacka med rödbetsallad

Pågen Köttbullemacka med rödbetsallad
Foto: Pågen

Köttbullemacka med rödbetsallad

11 ingredienser

20 min

Resträddaren efter julhelgen! Saftig PågenLimpa med rödbetssallad, köttbullar och gurksallad - så enkelt och gott!

PågenLimpan
PågenLimpan produkt

PågenLimpan

Mjuk och saftig - bakad med surdeg och sirap.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Rödbetssallad

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk färsk timjan, finhackad
  • 4 rödbetor, kokta

Gurksallad

  • 1 gurka
  • 0,5 kruka dill (gärna dillkronor)
  • 0,5 citron, skalet
  • olivolja

Till servering

  • 4 skivor PågenLimpan
  • 12 köttbullar

Gör så här

Rödbetssallad

  1. Blanda crème fraiche, majonnäs, senap och timjan. Hacka rödbetorna grovt och blanda ner. Smaka av med salt.

Gurksallad

  1. Hyvla gurkan till salladen på längden med en potatisskalare. Lägg gurkremsorna i en skål och blanda ner dill och rivet citronskal. Ringla över lite olivolja och vänd försiktigt runt med händerna. Smaka av med salt.

Servering

  1. Lägg gurksallad och rödbetssallad på mackorna och avsluta med köttbullar. Klart!
TIPS!
Fler tips!
Pågen Klassisk Bookmaker toast

Fler tips!

Recept på matiga mackor, toasts och frukostfavoriter.

Läs mer