Kotletter med aprikos och tomat

Kotletter med aprikos och tomat
Foto: TV4

Förgyll dina vardagskotletter med en mustig och fruktig sås. Det här är en mycket snabblagad rätt. Om du vill äta ris till, så börja med att sätta på det. Annars passar även pasta bra till den här rätten.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 rejäla fläskkotletter med ben
  • salt och malen vitpeppar
  • smör att steka i
  • 1 gul lök
  • 10 torkade aprikoser
  • 1 msk neutral olja
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 tsk torkad ingefära
  • 1 krm malen kanel
  • 1 krm kajennpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Skala den gula löken och hacka den och aprikoserna fint var för sig. Fräs löken i olja utan att den tar färg och tillsätt aprikoserna. Häll på de krossade tomaterna och krydda med ingefära, kanel, kajennpeppar och salt.
  2. Skär skåror i fettranden på kotletterna så att de inte skålar sig vid stekning. Bryn kotletterna i smör och krydda med salt och peppar. Lägg upp dem på varmt serveringfat och häll aprikos- och tomatsåsen över. Servera med kokt ris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept