Kotletter Julienne

Kotletter Julienne
Foto: TV4

Här är det formen på grönsakerna som är skurna i sk julienne, dvs tunna stavar eller strimlor. Detta är lättlagad mat som klarar sig själv i en gryta i ugnen. För extra fest tillsätt gärna en skvätt grädde eller ett par droppar vitt vin i grytan. Servera med kokt potatis och en grönsallad.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st fläskkotletter
  • 1 tsk körvel
  • 3-4 st morötter, finstrimlade
  • 1 st purjolök, finstrimlad
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Krydda köttet med salt och peppar.
  2. Bryn dem på båda sidorna lägg i gryta.
  3. Strö på körvel, täck med grönsaker och smula ner buljongen.
  4. Slå vatten och sjud under lock ca 20 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept