Korv Stroganoff

Korv Stroganoff
Foto: TV4

Kött eller korv i tomatsmakande gräddsås hör till allas favoriter. Naturligtvis kan färskt kött eller korv stekas och så häller man på grädde och smakerna och låter det koka ihop.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 4 portioner ris, kokt
  • 400 g kött eller korvrester
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl kaffegrädde + 1 dl rött vin, eller 4 dl grädde
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 tsk basilika
  • 1 tomat
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Fräs margarin och mjöl till såsen i en kastrull. Späd med vin och grädde. Lår såsen koka 5-10 min. Smaka av med salt och peppar och tillsätt tomatpurén och basilikan.
  2. Skär kött eller korv i fina strimlor och lägg i såsen. Låt det puttra på svag värme tills det är genomvarmt.
  3. Gör en risrand runt serveringsfatet och lägg köttet i mitten. Garnera med hackad tomat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept