Korv Stroganoff

Korv Stroganoff
Foto: TV4

Kött eller korv i tomatsmakande gräddsås hör till allas favoriter. Naturligtvis kan färskt kött eller korv stekas och så häller man på grädde och smakerna och låter det koka ihop.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portioner ris, kokt
  • 400 g kött eller korvrester
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl kaffegrädde + 1 dl rött vin, eller 4 dl grädde
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 tsk basilika
  • 1 tomat
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Fräs margarin och mjöl till såsen i en kastrull. Späd med vin och grädde. Lår såsen koka 5-10 min. Smaka av med salt och peppar och tillsätt tomatpurén och basilikan.
  2. Skär kött eller korv i fina strimlor och lägg i såsen. Låt det puttra på svag värme tills det är genomvarmt.
  3. Gör en risrand runt serveringsfatet och lägg köttet i mitten. Garnera med hackad tomat.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept