Korv med kålsallad

Korv med kålsallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Korv med kålsallad

11 ingredienser

En annorlunda sallad riven vitkål smaksatt med pepparrot och blandad med en kall vit mjölksås som även kallas béchamel.

Ingredienser

portioner
  • 1 litet kålhuvud, grovriven
  • färsk pepparrot, nyriven
  • 500 g falukorv

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1-2 tsk strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk vinäger
  • 1 äggula
  • salt
  • en aning kajennpeppar

Gör så här

  1. Börja med såsen: Smält margarinet i en kastrull, rör ned mjöl och kryddor. Späd med mjölk och småkoka 5 min.
  2. Ta den av värmen, tillsätt vinäger och äggula under kraftig omrörning. Sjud mycket kort stund utan att koka. Låt kallna.
  3. Blanda riven kål, smaksatt med pepparrot och kall sås. Servera till stekt korv.