Kolja med gubbröra och smörstekt kavring

Kolja med gubbröra och smörstekt kavring
Foto: köket.se

Kolja med gubbröra och smörstekt kavring

19 ingredienser

30 min

Lyxig men lättlagad middag på ugnsbakad kolja, krämig gubbröra och smörstekta kavringsmulor. Perfekt bjudrätt som påskmiddag eller midsommarlunch.

Abba Klassisk matjes
Abba Klassisk matjes produkt 2022

Abba Klassisk matjes

En klassiker med given plats vid midsommarfirandet, julbordet och påskbuffén.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Kolja

  • 600 g koljafilé
  • neutral olja
  • salt
  • peppar

Gubbröra

  • 3 potatisar, kokta
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 0,5 rödlök
  • 200 g Abba klassisk matjes
  • 1,5 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs
  • 3 msk kaviar
  • 0,5 dl färsk gräslök, hackad
  • 0,5 dl färsk dill, hackad
  • salt
  • peppar

Servering

  • 200 g spenat
  • olja
  • 2 skivor kavring
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form och ringla över riktigt med olja. Krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen i ca 15-20 minuter.
  2. Hacka potatis, ägg, rödlök och matjessillen. Blanda samman med övriga ingredienser till gubbröran.
  3. Stek spenaten i lite olja tills den mjuknar och sjunker ihop.
  4. Smula sönder eller hacka sönder kavringen och smörstek i en stekpanna tills det får en lite krispig yta.
  5. Servera koljan ovanpå en bädd av spenat. Toppa med gubbröran och smörstekt kavring.
TIPS!
Abba tipsar!
Gurksnittar med mandarinpepparsill

Abba tipsar!

Här är våra bästa sillrecept!

Läs mer