Kokta majskolvar med tre såser

Kokta majskolvar med tre såser
Foto: TV4

Nyskördade och nykokta majskolvar är jättegott. Servera med olika såser i stället för smör.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 majskolvar
  • Örtsås:
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk ljus dijonsenap
  • 2 msk körvel, hackad
  • 2 msk persilja, hackad
  • 2 msk kryddkrasse, hackad
  • salt och svartpeppar

Ädelsås:

  • 2 dl crème fraîche
  • 75 g ädelost
  • salt och peppar
  • Chilisås:
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 dl chilisås
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda såserna och ställ dem kallt.
  2. Ta bort blad och trådar på majskolvarna. Koka dem i lättsaltat vatten 5–10 minuter. Låt dem rinna av och servera dem varma.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept