Kokt torskrygg med räkor och dill

Kokt torskrygg med räkor och dill
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 700 g pinfärsk torskrygg
  • 1 knippa dill
  • 1,5 tsk salt
  • 100 g smör
  • 225 g skalade räkor
  • 4 hårdkokta ägg

Till servering:

  • 4 portioner kokt potatis

Gör så här

  1. Plocka av dillvipporna och hacka dem. Ta vara på stjälkarna. Skär torsken i 4 portionsbitar. Skala räkorna och dela dem. Skala äggen och tärna dem.
  2. Lägg torskbitarna trångt i en stor kastrull. Häll på salt och vatten så att det täcker och lägg i dillstjälkarna. Lägg på ett lock och koka upp. Sänk värmen och låt fisken sjuda försiktigt i 4- 8 minuter, beroende på tjocklek. Innertemperaturen ska vara 60° på det tjockaste stället.
  3. Smält smöret i en annan kastrull. Tillsätt räkor, ägg och dill. Låt alltsammans bli genomvarmt. Det tar ca 1 minut. Rör om försiktigt. Ta upp fisken med hålslev och fördela på varma tallrikar. Skeda över räkblandningen och servera genast med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept