Kokt julskinka

Kokt julskinka
Foto: TV4

I södra och västra Sverige är det många som gillar lättrökt julskinka. Vill du pröva och bor i annan del av landet så beställ i din butik i god tid före jul.

2 december 2011
Visa mer
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 3-4 kg rimmad eller lättrökt julskinka
  • vatten
  • 2 lagerblad
  • 20 kryddpepparkorn
  • några hela nejlikor
  • 1 tsk timjan
  • 1 gul lök

Griljering

  • 1 ägg
  • 1 msk julsenap
  • ströbröd
  • hela kryddnejlikor
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Stick in en köttermometer i skinkan. Lägg den i en gryta och slå på vatten så det väl täcker. Ge grytan ett uppkok och skumma väl.
  2. Lägg i kryddor och lök. Sänk värmen och sjud skinkan klar till 70-75°.
  3. Låt den färdiga skinkan svalna något och dra sen av svålen.
  4. Blanda ägg och senap och bred över svålsidan. Sikta över ströbröd och sätt in skinkan i ugnen 10-15 minuter så att ytan får lite färg. Tryck fast nejlikor när skinkan svalnat.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept