Kokt fläskkorv med senapsstuvad potatis

Kokt fläskkorv med senapsstuvad potatis
Foto: TV4

Fläskkorv kan kännas ovant att tillaga för den moderne matlagaren. Ta mod till dig och pröva! Det är viktigt att koka upp långsamt, på svag värme och att vattnet sjuder under hela koktiden istället för att stormkoka, så att inte skinnet på korven spricker.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g fläskkorv
  • 1 gul lök
  • 1 lagerblad
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt/ liter vatten

Stuvade rotfrukter:

  • 700 g fast potatis
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 100 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 liter mjölk
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk grovkornig senap

Till servering:

  • senap

Gör så här

  1. Skala löken och skär den i klyftor. Skölj korven och lägg den i en låg vid kastrull. Häll på kallt vatten tills korven är täckt. Lägg i kryddor, lök och salt. Koka upp långsamt, på svag värme. Sjud korven utan lock ca 30 minuter.
  2. Skala potatis, palsternacka och morot. Skär i mindre bitar och koka nätt och jämnt färdiga. Ta upp ur kokvattnet. Koka upp mjölken i en kastrull. Smält smöret i en annan kastrull, blanda ner vetemjölet och vispa det till en jämn redning. Spä med den kokta mjölken, lite i taget, under vispning. Koka upp stuvningen och låt den koka minst 5 minuter. Krydda med salt, peppar och senap. Ringla den heta stuvningen över potatisen och blanda försiktigt. Låt allt bli genomvarmt.
  3. Skär upp fläskkorven i mindre bitar och servera med stuvningen. Bjud extra senap till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept