Kokoskyckling med röd curry

Kokoskyckling med röd curry
Foto: Tv4

Kokoskyckling med röd curry

Av: Noelmi - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

23 ingredienser

1 h

Kokoskyckling med röd curry och friterade naanbröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2023. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 port jasminris
  • 500 g kycklingfilé
  • 800 ml kokosgrädde
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 tsk svartpeppar
  • chiliflakes
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 röd paprika
  • 250 g broccoli
  • 1-2 salladslökar
  • 100 g bambuskott
  • 3-5 tsk röd currypasta
  • 1 tsk fisksås
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 kycklingbuljong
  • 2,5 dl vatten
  • olja

Naanbröd

  • 1 förp naanbröd
  • 1 dl majsstärkelse
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kolsyrat vatten, kallt
  • 2 dl pankoströbröd
  • olja

Gör så här

  1. Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär kycklingen i små bitar och lägg i en skål.
  3. Blanda ner hälften av kokosgrädden i kycklingen. Tillsätt salt, svartpeppar, chiliflakes och sambal oelek. Rör om och täck med plastfolie. Låt stå i kylen i 30 minuter.
  4. Ansa och skär paprika och broccoli i mindre bitar. Strimla salladslöken.
  5. Stek sedan 2 tsk röd currypasta i olja i en gryta i några sekunder.
  6. Tillsätt 1/2 tsk fisksås och smaka av med lite socker. Smaka av med 1-3 tsk currypasta för hetta och fisksås för sälta. Låt det stå och puttra i några minuter.
  7. Tillsätt sedan kycklingen och grönsakerna samt resterande kokosgrädde.
  8. Koka ihop ca 5-10 minuter. Servera grytan med ris.

Naanbröd

  1. Pensla brödet med vatten eller smält smör. Värm i ugn ca 2 minuter på 200 grader.
  2. Skär i lagom stora bitar. Se till att brödet är torrt så att frityrsmeten fäster. Torka torrt med lite hushållspapper om det behövs.
  3. Värm olja i en kastrull/gryta att fritera i.
  4. Blanda ihop ingredienserna till frityrsmeten i en stor bunke.
  5. Testa oljan innan så att den är lagom varm, den ska vara runt 180-190 grader.
  6. Doppa bröden i frityrsmeten och sänk ner några bitar i taget i oljan. Ta upp med hålslev efter några minuter när bröden fått färg. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.