Hallongrottor

30 min
Hallongrottor
Foto: Fredrik Sandin Carlson
30 min

Du behöver

  • 200 g smör
  • 80 g florsocker
  • 40 g kallkrämspulver (marsansås typ)
  • 1 g hjorthornssalt
  • 200 g vetemjöl
  • hallonsylt till fyllning
  • florsocker till glasyr

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda smör, florsocker, kallkrämspulver, hjorthornssalt och vetemjöl i en bunke eller i en matberedare.
  3. Dela degen i 50 grams bitar.
  4. Rulla bitarna runda och lägg dem i bullformar. Platta till dem lite och gör en fördjupning med fingret.
  5. Klicka ungefär 1 tesked god hallonsylt i varje grop.
  6. Ställ formarna på en plåt och sätt in dem i ugnen. Baka i cirka 10-15 minuter.
  7. Lös upp florsockret med lite vatten (den ska vara tjock). Lägg en klick glasyr ovanpå hallonsylten.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept