Koka lutfisk

Koka lutfisk
Foto: TV4

Vattna ur lutfisken innan den kokas. Häll upp vatten motsvarande ca 3 ggr volymen för lutfisken, alltså ca 3 liter vatten för ett paket lutfisk.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 paket lutfisk
  • 2 tsk salt

Tillbehör:

  • béchamelsås
  • gröna ärter
  • skirat smör
  • skånsk senapssås
  • salt
  • grovt krossad kryddpeppar
  • grovt krossad svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg fisken i en emaljerad eller rostfri kastrull eller gryta med skinnsidan ner. Strö över salt och hetta upp.
  2. Sänk värmen och sjud utan vatten under lock på svag värme 20-25 min. Häll av vattnet som bildats.
  3. Servera lutfisken med tillbehör på julbordet.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept