Knaprigt lantbröd

Knaprigt lantbröd
Foto: TV4

Ett lättbakat matbröd som är godast att äta när det är nygräddat. Blanda gärna ner solros- eller pumpafrön i degen för att få lite tuggmotstånd.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1 msk matolja
  • 1 liter matbrödsmjöl av vete
  • ca 4-5 dl vanligt vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°/200°. Smula jästen i degbunken. Ta fingervarmt vatten direkt från kranen och lös upp jästen med lite av vattnet innan resten tillsätts.
  2. Arbeta in salt olja, grovt vetemjöl och sist så mycket vetemjöl att degen blir smidig och inte kladdar.
  3. Jäs degen övertäckt cirka 1 timme.
  4. Arbeta degen och forma den till en rund eller avlång limpa som läggs på smord plåt. Skåra limpan i ränder eller rutor. Dofta över lite mjöl och jäs brödet en halvtimme.
  5. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 10 min, sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet färdigt ca 25 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept