Knaperstekt rotselleri

Knaperstekt rotselleri
Foto: TV4

Det här är en liten läcker rätt att servera som tillbehör till varmrätter.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g rotselleri
  • 2,5 dl mjölk
  • 50 g smör
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 175°. Koka upp mjölken och förväll selleriskivorna i den 2-3 minuter. Lägg dem i en sil och låt dem rinna av väl.
  2. Smörj en låg form med smör och ordna selleriskivorna i ett vackert jämnt lager. Smält smöret och pensla selleriskivorna. Krydda med salt och nymalen vitpeppar och täck med folie.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Höj sedan värmen till 250° och ta bort folien. Låt stå ytterligare några minuter tills sellerin fått en lätt skorpa utan att skivorna blir torra. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept