Knaperstekt röding med rostade primörer

Knaperstekt röding med rostade primörer
Foto: Tv4

Knaperstekt röding med rostade primörer

Av: Amanda - Falkenberg

Från: Halv åtta hos mig

19 ingredienser

1 h

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2023. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Rostade primörer

  • 600 g färskpotatis
  • 1 citron
  • 500 g morot (gärna knippmorötter)
  • 1 knippe rädisa
  • olivolja
  • flingsalt

Smörstekt sparris

  • 250 g grön sparris
  • 2 msk smör

Sandefjordssås

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 200 g smör
  • 0,75 dl färsk gräslök, hackad
  • 1 tsk citronsaft
  • 4 msk forellrom

Röding

  • 4 rödingfiléer (Windeli Fiskvagn)
  • 1,5 msk rapsolja
  • smör
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Rostade primörer

  1. Sätt ugnen på 200 grander. Tvätta och skrubba potatisen. Skär morötterna i stavar och halvera rädisorna. Skär citronen i knubbiga bitar. Lägg potatis, morötter, rädisor och citron på en plåt, ringla över olja, salta och blanda runt. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

Smörstekt sparris

  1. Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Stek sparrisarna lätt i smör i en stekpanna till de får fin färg. Salta.

Sandefjordssås

  1. Koka upp grädden i en liten kastrull. Vispa i crème fraichen och låt koka upp igen. Ta från värmen och tillsätt smöret i klickar under vispning. Smaka av med salt och tillsätt gräslöken.

Röding

  1. Stek rödingen på bägge sidor i smör och olja i en stekpanna, börja med att steka med skinnsidan ner så att skinnet blir krispigt. Salta och peppra.

Servering

  1. Servera rödingen med en klick forellrom, rostade primörer, smörstekt sparris och sandefjordssås.