Knäckig rödvinbärspaj

30 m
8
30 m
8

Du behöver

Smuldeg

  • 120 g smör
  • 120 g vetemjöl (2 dl)
  • 60 g havregryn (2 dl)
  • 1,5 dl rårörsocker
  • 70 g ljus sirap (0,5 dl)
  • 2 g salt

Fyllning

  • 1 l röda vinbär
  • 8 g maizena (1 msk)
  • 45 g strösocker (0,5 dl)
  • smör, till formen

Gör så här

  1. Smuldeg
    Blanda samman allt i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg.
  2. Fyllning
    Sätt ugnen på 220 grader. Smörj 8 stycken portionsformar eller en stor ugnsform med lite smör.
  3. Skölj röda vinbär och låt rinna av genom en sil, och lägg i en bunke. Blanda strösocker och maizena och vänd runt det med bären.
  4. Fördela bär och smuldeg i formarna eller formen och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter för små och 25-30 minuter för stor eller tills den fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut, låt svalna och servera med vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept