Knäckebröd - se & gör

Spela video Knäckebröd - se & gör
Foto: tv4

Så bakar du ditt eget knäckebröd - Johan Sörberg visar steg för steg. Det är betydligt enklare än vad du tror, och du kan smaksätta efter eget tycke och smak.

30 november 2016

Du behöver

  • 270 g vatten
  • 200 g grovt rågmjöl
  • 200 g grovt dinkelmjöl
  • 20 g honung
  • 15 g salt
  • 15 g jäst

Topping

  • frön
  • kryddor

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser, tillsätt vattnet sist. Det kan behövas tillsättas lite mer vatten beroende på hur grovt mjölet är.
  2. Bearbeta degen tills den blir smidig, i maskin tar det 5-8 minuter. Plasta degen och lägg i kyl 30 minuter.
  3. Kavla ut degen tunt på ett mjölat bord, nagga, pensla med vatten och smaksätt efter tycker och smak. Platta till med händerna så toppingen fastnar.
  4. Skär upp i önskad form och lägg över på bakplåtspappersklädda plåtar.
  5. Grädda i 5-6 minuter, 230 grader.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept