Lax med vitlök och soltorkade tomater

1 h
4
Lax med vitlök och soltorkade tomater
Foto: TV4
1 h
4

Du behöver

Lax

  • ca 600 g lax
  • 1 näve bladpersilja
  • svartpeppar
  • 1 nypa torkad chili
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 dl crème fraiche
  • 1 burk soltorkade tomater
  • 1 pkt fetaost

Sallad

  • 0,5 vattenmelon
  • 2 nävar pinjenötter
  • havssalt efter behag
  • 0,5 pkt fetaost
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Lax med sås
    Lägg vitlök, soltorkade tomater, bladpersiljan och fetaosten i en mixer, mixa. När det är relativt finhackat häll i crème-fraichen och mixa lite till.
  2. Lägg laxen i en form och häll över såsen. In i ugnen (180 grader). Jag har en dålig ugn och vill ha genomstekt så jag har den inne i 1 timme men mellan 30-40 min skulle jag tippa på annars.
  3. Vattenmelonsallad
    Stek pinjenötterna i lite olja och ringla över havssalt. Skiva melonen och lägg i en skål. Smula över osten och toppa med pinjenötterna!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept