Grillad vildsvinskorv finesse

1 h 20 m
4 - 6
Grillad vildsvinskorv finesse
Foto: TV4

Bengts hemgjorda vildsvinskorv serveras med grillade morötter och rödbetor.

Dryck
En elegant, smakrik Ale

Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

23 mars 2015
Visa mer
1 h 20 m
4 - 6

Du behöver

  • 4 hela rödbetor
  • 4 gulbetor
  • 4 polkabetor
  • 4 morötter
  • 16 gröna sparrisar
  • 2 knippe bladpersilja
  • 1 burk mango chutney
  • 1,1 kg grovmalen vildsvinskarré
  • 500 g grovmalet grisspäck till färsen
  • 0,5 msk svartpeppar
  • 2 msk korianderfrön
  • 0,5 msk kryddpeppar
  • 0,5 msk kryddnejlika
  • 2 msk vinäger Aceto Balsamico
  • 1 msk falksalt
  • 0,5 dl tapioka, som glutenfri redning
  • 1,5 m fjälster, gristarm, som sköljs i kallt vatten
  • ev kall Ale

Gör så här

  1. Skölj fjälstret i kallt vatten.
  2. Blanda den grovmalda grunden till en färs.
  3. Alla kryddor är hela och mals eller mortlas, inte för fint.
  4. Mal ner de hela kryddorna, vinägern och tapiokan i färsen och rör om. Smaka av och provstek i smör en pannbiffstor del av färsen. Justera kryddningsnivån. Provstekningen ger dig en bild av hur korven kommer att smaka.
  5. Dags för korvpressen
    Förvara färsen rejält kallt i frys eller kyl så färsen håller 4-5 plusgrader då du fyller korvpressen. Justera konsistensen med kall Ale så färsen pressas lätt genom fjälstret på korvhornet.
  6. Vi gör det lätt genom att pressa två ca 35 cm långa korvar som binds i båda ändar, och rullas ihop till en platta. Korvplattan hålls ihop med två grillspett och placeras på grillen.
  7. De förkokta rotfrukterna delas i klyftor, penslas med olivolja och Aceto Balsamico och grillas försiktigt.
  8. Grilla korven gyllenbrun och rotfrukterna saftiga och knapriga!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept