Torskrullader med wasabisås

Ugnsgrillad torsk med wasabisås
Foto: Tv4
4

Du behöver

  • ca 2 torskfilé

Fyllning i rulladerna

  • 1 kruka färsk koriander, finhackad
  • 1 citrongräs, finstrimlat
  • 2 vårlökar, strimlade
  • 0,5 röd chili
  • salt efter eget tycke

Marinad

  • 1 dl soja
  • 4 msk sesamolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0,5 lime, pressad saft
  • 20 g färsk ingefära, strimlad
  • 0,5 chili, finhackad

Sås

  • 400 g kokosmjölk
  • 0,5 dl grädde
  • 1-2 cm wasabikräm
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 vitlöks klyftor
  • 1 citrongräs, finstrimlat
  • 0,5 lime, pressad saft
  • lite rivet limeskal
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Sallad

  • färsk babyspenat
  • haricots verts, ångade
  • 1 fast päron, finstrimlat
  • 1 näve färsk koriander

Gör så här

  1. Börja med att marinera filéerna i minst 20 minuter. Därefter bred ut filéerna och sprid ut fyllningen jämnt. Rulla ihop och sätt en liten tandpetare så dom inte lossnar.
  2. Värm såsen i kastrull och därefter häller du den i en ugnsfast form. Lägg försiktigt i rulladerna, dom skall täckas till 3/4 delar.
  3. In i ugnen som är förvärmd till 175 grader i ca. 12-14 minuter Under tiden ångar du haricoverts, sköljer spenat och finstrimlar päron till salladen.
  4. Allt serveras på stora vita fat. Lägg spenat på botten, haricoverts lite päron och så på med torsken. Häll försiktigt på lite sås. Garnera med koriander och lite rivet limeskal.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept